صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان (یونیسف) میگوید که در پنج ماه اول سال روان میلادی برای درمان ۲۷۳هزار کودک مبتلا به سوتغذیه شدید کمک کرده است.
یونیسف ناوقت روز پنجشنبه ۱۳ جولای (۲۲ سرطان) با نشر تویتی گفت که این اداره ملل متحد تنها در ماه می در بخش فراهمکردن امکانات درمان ۶۰هزار کودک کمک کرده است.
این در حالی است که
صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان این ارقام را در رابطه با ارایه کمکها برای درمان کودکان مبتلا به سوتغذیه در حالی منتشر کرده است که سازمان جهانی صحت در مورد عواقب تاثیر کاهش کمکها بر بخش صحت در افغانستان هشدار داده است.
سازمان جهانی صحت در گزارش ماه می سال روان که اخیراً نشر کرده، گفته است که توقف کمکها باعث افزایش میزان مرگ و میر در میان بیماران میشود.
این سازمان گفته است: "کمبود بودجه خدمات بهداشتی را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث بستهشدن سایر مراکز بهداشتی و کاهش حمایت از شفاخانههای اساسی کشور میشود. این امر تاثیر جدی بر ارایه خدمات بهداشتی و افزایش احتمال مرگ و میر در میان بیماران خواهد داشت".
سازمان جهانی صحت گفته است که این سازمان در حال حاضر از طریق شرکای کاری خود از ۱۰۱۸ مرکز صحی در افغانستان حمایت میکند.
همچنان این سازمان گفته است که از طریق ۶۹ مرکز بهداشتی درمانی در ۳۴ ولایت به یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر برای فراهمکردن خدمات بهداشتی کمک کرده است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) گفته است که کمبود بودجه در روند کمکرسانی در بخشهای مختلف از جمله بهداشت، تغذیه، آموزش و آب آشامیدنی صحی، میلیونها نیازمند را در افغانستان متاثر کرده است.
اوچا به تازگی با نشر گزارش ماه جون از وضعیت بشری در افغانستان گفته است که به دلیل نبود بودجه فعالیت ۲۵ تیم سیار صحی و تغذیه در شرق افغانستان شامل ولایات نورستان، کنر، لغمان و ننگرهار متوقف شده است.
بنا بر گزارش، بیش از ۱۰۰هزار نفر پس از این به خدمات اولیه بهداشتی و تغذیه در شرق افغانستان دسترسی نخواهند داشت.
اوچا گفته است که علاوه بر این، به دلیل کاهش بودجه، ۱.۴ میلیون مادر باردار، نوزادان و کودکان پس از این غذاهای طراحی شده برای جلوگیری از سوتغذیه دریافت نمیکنند.
گزارش گفته است اگر سطح بودجه، که در حال حاضر کمتر از یک چهارم نیازها است، ثابت بماند، در بخش بهداشت، تخمین زده میشود که ۷.۶ میلیون نفر به کمکهای بهداشتی حیاتی دسترسی نخواهند داشت.
در این حال، به گفتۀ اوچا، بیش از ۳۱هزار و ۵۰۰ خانواده با کودکانی که به شدت دچار سوتغذیه استند، به دلیل کمبود بودجه در حال حاضر بستههای نقدی یکپارچه حیاتی برای تغذیه را از دست داده اند.
این ادارۀ ملل متحد هشدار داده است که پس از ماه جون تنها پنج میلیون نیازمند در افغانستان از کمکهای غذایی اضطراری برخوردار خواهند شد، در حالی که ۱۵ میلیون نیازمند دیگر نمیدانند وعده غذایی بعدی شان را از کجا تامین کنند.
به دلیل کاهش کمکهای بینالمللی به افغانستان، سازمان ملل متحد درخواست کمکهای بشردوستانه برای این کشور را در ماه جون از ۴.۶ میلیارد دالر به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش داد.
نهادهای بینالمللی، علت کاهش کمکهای جامعه جهانی به افغانستان را، بحرانهای سایر نقاط جهان خوانده و گفته اند که ممانعت حکومت طالبان بر کار زنان در سازمانهای کمکرسانی از جمله سازمان ملل، مزیدی بر علت است.
طالبان در دسمبر ۲۰۲۲ کار زنان را در سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی ممنوع کردند و پس از آن در اپریل سال جاری، زنان افغان را از کار در دفاتر سازمان ملل منع کردند.