برنامۀ جهانی غذا در افغانستان (WFP) گفته است که فرانسه، ۳.۳ میلیون دالر معادل (سه میلیون یورو) را برای بهبود تغذیۀ مادران حامله و شیرده و کودکان در این کشور کمک میکند.
این ادارۀ ملل متحد ناوقت روز چهارشنبه ۱۳ نومبر (۲۳ عقرب) با نشر اعلامیهای گفت که این مقدار پول از طریق برنامۀ جهانی غذا در سراسر افغانستان به مصرف خواهد رسید.
به گفتۀ این اداره، با این مقدار پول، بیش از ۱۵هزار دانشآموز دختر و پسر در مکاتب ابتدایی افغانستان هر روز یک وقت غذای مغذی با حضور در صنفهای درسی شان دریافت خواهند کرد. همچنین ملل متحد گفته است که ماهانه برای ۳۵هزار دانشآموز دیگر، روغن نباتی به هدف تغذیۀ تمامی اعضای خانودههای آنان توزیع خواهد شد.
برنامۀ جهانی غذا همچنان اضافه کرده که این کمک مالی فرانسه، برای حدود ۶۰هزار کودک و ۱۰هزار مادر حامله و شیرده در بخشهای افغانستان غذای مغذی فراهم خواهد کرد.
در اعلامیه آمده است: "به دلیل بحران کمبود بودجه، امسال برنامۀ جهانی غذا نتوانست برای جلوگیری از سو تغذیه برای دو میلیون زن و کودک مواد غذایی فراهم کند. سال گذشته، کمبود بودیجه، برنامۀ جهانی غذا را مجبور ساخت تا ۱۰ میلیون نفر را از کمک های غذایی کنار بگذارد که این امر، منجر به افزایش میزان واقعات مبتلایان سوتغذیه شد و همچنان تمام ولایات را در معرض خطر سقوط دوباره به سطوح اضطراری سوتغذیه قرار داد."
هارالد مانهارت، معاون دفتر برنامۀ جهانی غذا در افغانستان گفته است که این کمک مالی برای مادران و کودکان در یک زمان بسیار احساس صورت گرفته است. به گفتۀ وی، در حال حاضر زنان و کودکان با بیشترین آسیبهای بحران بشری در افغانستان دست و پنجه نرم میکنند.
این مقام ملل متحد، از ادامۀ بحران بشری در این کشور ابراز نگرانی کرده و افزوده که در حال حاضر، یک – چهارم جمعیت این کشور با گرسنگی مواجه اند و از هر ۱۰ خانواده که سرپرست آنان زنان هستند، نه خانواده تهیه غذایی کافی را ندارند.
بر اساس معلومات ملل متحد، در حال حاضر، برنامۀ جهانی غذا برای بیشتر از ۲۴۰۰ مرکز صحی در سراسر افغانستان کمک میکند، تا در این مراکز بهداشتی، خدمات تغذیه برای مادران حامله و شیرده و همچنان کودکان زیر سن پنج سال ارایه شود.
سازمان ملل متحد گفته است که با این کمک مالی فرانسه، این کشور از آغاز امسال تا کنون، ۶.۵ میلیون دالر به مردم افغانستان کمک کرده است.
این در حالی است که به تازگی فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر با اشاره به بحران اقتصادی و تغییرات اقلیمی در افغانستان گفته اند که آمار واقعات بیماری سوتغذیه در میان کودکان و مادران شیرده در این کشور افزایش یافته است.
این دو نهاد گفتند که بر اساس بررسیها، تخمین زده میشود که در سال جاری میلادی، کم از کم ۲.۹ میلون کودک در افغانستان به سوتغذیه شدید مبتلا شوند.