کمیته حقیقتیاب مستقل ملل متحد روز جمعه ۱۴ مارچ (۲۴ حوت) با نشر گزارش جدید گفته است که با وجود سپری شدن بیش از دو و نیم سال از ایجاد جنبش "زن، زندگی، آزادی" حکومت ایران همچنان به "سرکوب سیستماتیک" مخالفان ادامه میدهد.
برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد که برای اکثر کودکان در مکاتب افغانستان مواد غذایی مغذی تهیه میکند، گفته است که در سه سال حاکمیت طالبان بر این کشور، دختران دانشآموز تنها از دورۀ ابتدایی مکاتب آموزش دیدهاند.
دروتی شی، شارژدافیر موقت نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، روز دوشنبه ۱۰ مارچ (۲۰ حوت) در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که تهدیدهایی که منشای آن افغانستان است، همچنان عامل بی ثباتی در منطقه است.
نکهت سلطانی، دانشآموز افغان که به تازگی به ایالات متحده مهاجرت کرده است، موفق شد در فهرست ۱۰ دانشآموز برتر مکتب خود قرار گیرد و پیشنهاد بورس تحصیلی از سوی معتبرترین دانشگاههای امریکا به وی داده شده است.
میلان ویرویر، رییس انستیتوت زنان صلح و امنیت در دانشگاه جورج تاون ایالات متحده، میگوید که با سرکوبگری که در افغانستان جریان دارد، باید از هر ابزار دست داشته برای تغییر رفتار طالبان در برابر زنان کار گرفته شود.
هدا جابریان، هماهنگ کننده برنامههای آموزشی یونسکو می گوید که حدود یک و نیم میلیون دختر از حق آموزش در افغانستان محروم مانده اند. او میگوید که یونیسکو به فراهم کردن فرصت های تحصیلی و راه های بدیل آموزش برای دختران افغان متعهد است و از جامعه جهانی می خواهد تا از حق آموزش دختران افغان حمایت کند.
ملل متحد میگوید که ۳۰ سال پس از آن که رهبران جهان طرحی تاریخی را برای دستیابی به برابری جنسیتی تصویب کردند، حقوق زنان و دختران همچنان نقض میشود و تبعیض جنسیتی به طور عمیقی در اقتصاد و جامعه کشورها باقی مانده است.
یک عضو کابینۀ حکومت بریتانیا پس از بحث در پارلمان این کشور در مورد برخورد طالبان با زنان و دختران در افغانستان، بر ضرورت حفظ فشارهای بینالمللی بر این گروه تاکید کرد.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) با اشاره به میزان بالای مرگ و میر مادران در افغانستان، هشدار داده و گفته است که فرمان اخیر رهبر طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان و دختران در بخش علوم طبی، تاثیرات درازمدت بر سکتور صحت در افغانستان خواهد داشت.
ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به مناسبت ۱۱ فبروری روز بینالمللی نقشآفرینی زنان و دختران در علوم خواستار دسترسی زنان و دختران به آموزش شده و بر ضرورت محیط همهشمول آموزشی تاکید کرد.
همیش فالکونر، معاون وزارت خارجه بریتانیا در امور شرق میانه، افغانستان و پاکستان، از ادامۀ محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که دفاع از حقوق زنان افغان از اولویتهای اصلی بریتانیا است.
کنفرانس دو روزهٔ "آموزش دختران در جوامع اسلامی" به میزبانی پاکستان با اشتراک ۱۵۰ نماینده از ۴۴ کشور و سازمان بینالمللی به شمول مفتیها، عالمان دینی و امامان شناخته شده، با تاکید بر اهمیت و فرضیت آموزش دختران با نشر اعلامیهای پایان یافت.
ادامۀ مطلب