لینک های دسترسی

Breaking News

با وجود کاهش نقض جدی حقوق کودکان در افغانستان، آنان همچنان در معرض خطر اند - گزارش


سازمان ملل متحد، جمعه، ۲۲ دسمبر (اول جدی) در گزارش تازه‌ای در مورد وضعیت کودکان در افغانستان گفته است که نقض جدی حقوق کودکان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، اما به دلیل عدم دسترسی کودکان به خدمات اساسی، آنان همچنان در معرض خطر قرار دارند.

در این گزارش آمده است که جنگ طولانی، آوارگی، فقر شدید، ناامنی غذایی، کمبود فرصت‌های زندگی، عدم سرمایه‌گذاری در خدمات عمومی و آفات طبیعی در افغانستان سبب شده است که حقوق کودکان به صورت جدی نقض شود.

سازمان ملل متحد گفته است که به دلیل این مشکلات، کودکان برای کار استخدام شده اند، مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند، مجبور به ترک تحصیل شده اند و به مهاجرت ناامن روی آورده اند.

همچنان این سازمان در گزارشش گفته است که به دلیل تعطیلی مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه برای مدتی «نامعلوم»، حق آموزشی آنان تحت تاثیر قرار گرفته و مجبور به انتخاب روش‌های خطرناک شده اند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در ماه اگست ۲۰۲۱ ، آموزش دختران را در مقطع ابتدایی ممنوع کردند و در اواخر دسمبر ۲۰۲۲ تحصیل دختران و زنان را نیز در دانشگاه‌ها به تعلیق در آوردند.

علاوه بر این، حکومت این گروه کار زنان در اداره‌های دولتی را به جز از سکتورهای صحت و معارف، منع کردند.

منع کار زنان در موسسات غیرحکومتی داخلی و خارجی به شمول دفاتر ملل متحد، منع رفتن زنان به حمام‌های عمومی، پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌ها و بستن آرایشگاه‌های زنانه بخشی از این محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران افغان اند.

ویرجینیا گامبا، نماینده ویژه منشی عمومی سازمان ملل متحد در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه گفت که میلیون‌ها دختر در افغانستان به دلیل ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های طالبان از رفتن به مکتب منع شده اند.

او افزود که به دلیل این محدودیت‌های طالبان و سایر اعمال مضر اجتماعی، "بسیاری از دختران در معرض بدترین شکل‌های خشونت و آزار به شمول قتل‌های ناموسی، کودک آزاری، خشونت خانگی و جنسی قرار می‌گیرند".

این مقام ارشد ملل متحد بار دیگر از مقامات حکومت طالبان خواسته است که دروازه‌های آموزش و تحصیلات عالی را به روی دختران و زنان باز کنند.

در گزارش سازمان ملل آمده است که از اول جنوری ۲۰۲۱ تا ۳۱ دسمبر ۲۰۲۲ حقوق ۳۵۴۵ کودک در افغانستان که سن آنها از چند ماه تا ۱۷ سال است، به صورت جدی نقض شده است که ۴۵۱۹ مورد قابل اثبات است.

در این گزارش آمده است که بیشتر این تخلفات مربوط به طالبان است.

در گزارش سالانه سازمان ملل متحد آمده است که جدی‌ترین موارد نقض حقوق کودکان قتل و جراحت است.

گزارش ۳۲۴۸ مورد قتل و جراحت، ۷۴۹ مورد ممانعت از دسترسی به کمک‌های بشری و خدمات، ۲۵۷ مورد استخدام و استفاده از کودکان، ۲۱۱ حمله بر مکاتب و شفاخانه‌ها، ۳۳ مورد آدم‌ربایی و ۲۱ مورد خشونت جنسی کودکان را در این مدت ثبت کرده است.

طالبان هنوز در مورد این گزارش واکنش نشان نداده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG