لینک های دسترسی

Breaking News

نظامیان پیشین افغان مقیم پاکستان: جامعه جهانی در قبال سرنوشت ما غفلت کرده است


آرشیف
آرشیف

نیروهای امنیتی حکومت پیشین افغانستان که پس از تسلط دوبارۀ طالبان بر این کشور به پاکستان فرار کرده اند، از جامعه جهانی انتقاد کرده اند که در قبال سرنوشت آنان هیچ اقدامی نکرده است.

این نیروها در یک نامۀ سرگشاده عنوانی بخش دادخواهی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان نگاشته اند که شب و روز بسیار دشوار را برای زنده ماندن سپری می‌کنند.

در این نامه گفته شده است که افسران عالی‌رتبه، بریدملان و نظامیان در پناهگاه‌های کشورهای همسایه در وضعیت اسفباری به سر می‌برند که اکثر خانواده‌های آنان از بیماری‌های صعب‌العلاج و مشکلات روحی رنج می‌برند. به گفتۀ آنان علاوه بر این، زنان شیرده و فرزندان آنها نیز به سو تغذیه و کمبود ویتامین دچار شده اند.

در نامه آمده است: "جامعه جهانی در مورد نیروهای امنیتی سابق که در پاکستان مهاجر هستند، غفلت کرده و [این نیروها] هیچ گونه کمکی دریافت نکرده اند، مجامع بین‌المللی، سازمان ملل، کشورهای کمک‌کننده و پناهجو پذیر به وضعیت نظامیان [افغان در پاکستان] توجهی ندارند".

پس از آنکه در اگست ۲۰۲۱ میلادی، نیروهای خارجی افغانستان را ترک کردند و طالبان بار دیگر بر این کشور به قدرت رسیدند، هزاران منسوب نیروهای امنیتی حکومت پیشین از ترس جان و گریز از انتقام‌جویی طالبان به خارج از افغانستان به ویژه کشورهای همسایه چون ایران و پاکستان فرار کردند.

این نظامیان در نامه گفته اند که سرنوشت کنونی آنان و "بدبختی شبانه‌روز" شان ناشی از عملی‌نشدن تعهداتی است که برای آنان داده شده بود.

آنان گفته اند: "جامعه جهانی، ناتو و امریکا متعهد شده بودند که به مردم افغانستان و به ویژه نظامیان کمک کنند، اما آنها به تعهدات خود عمل نکردند و تا زمانی که منافع شان ایجاب می‌کرد، مردم افغانستان و نظامیان را دوست و همکار خواندند و پس از پایان یافتن اهداف، مردم و نظامیان را تسلیم تروریزم کردند".

در نامه آمده است که نظامیان پیشین افغانستان صادقانه با نیروهای خارجی همکاری کردند، اما اکنون تحت حاکمیت طالبان رها شده اند و هر روز "صادق‌ترین، محروم‌ترین و فقیرترین طبقه نظامی" توسط طالبان کشته می‌شوند.

پیش از این، سلما (نام مستعار) یک عضو نظامیان پیشین افغانستان به صدای امریکا با اشاره به اینکه طالبان پس از تصرف کابل "عفو عمومی" اعلام کردند، گفت که این وعدۀ طالبان "دروغ" بود و اکنون نظامیان پیشین با مشکلات بد اقتصادی، روحی و روانی سردچار استند.

به گفتۀ سلما "نظامیان پیشین تحت حاکمیت طالبان با چالش‌های اقتصادی و تهدیدات امنیتی روبرو استند" و کسی صدای آنها را نمی‌شنود.

یک گزارش دفتر هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) که به تاریخ ۲۲ اگست (۳۱ اسد) نشر شد، نیز نشان می‌دهد که در دو سال گذشته طالبان بیش از ۲۰۰ کارمند ملکی و نظامی حکومت پیشین را بدون محاکمه کشته اند.

گزارش گفته است: "حداقل ۸۰۰ مورد از قتل‌های فراقانونی، دستگیری و بازداشت خودسرانه، شکنجه و بدرفتاری و ناپدید شدن اجباری ثبت شده که علیه افراد وابسته به نظام قبلی، جمهوری اسلامی افغانستان و نیروهای امنیتی آن انجام شده است."

اما طالبان این گزارش را در آن زمان رد کردند.

با این حال، هیبت‌الله علی‌زی، لوی درستیز پیشین قوای مسلح افغانستان در مصاحبه‌ای با صدای امریکا در اوایل ماه روان خورشیدی گفت که برنامه‌هایی وجود دارد که نظامیان پیشین افغانستان به دو نقطه فرامنطقه‌ای تخلیه شوند تا امنیت آنها تامین شود.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید

علی‌زی افزود این پروسه به زودی آغاز می‌شود و نتیجه خواهد داد.

این در حالی است که جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به مناسبت دو سالگی خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان در بیانیه‌ای ضمن یادبود از قربانیان طولانی‌ترین جنگ تاریخ این کشور، از کانگرس خواست تا طرح اسکان مجدد افغان‌ها را که برای افغان‌های تازه وارد در امریکا زمینهٔ اقامت دایمی فراهم می‌کند، تصویب کند.

بایدن در بیانیهٔ خود گفت: "همان گونه که آنها [افغان‌ها] برای ۲۰ سال در ماموریت ما در افغانستان مشارکت داشتند، متحدان افغان ما هم اکنون در سراسر کشور ما مشارکت گسترده‌ای دارند. و همانطور که آنها در کنار ما بودند، من همچنان متعهد به ایستادن در کنار آنها هستم."

دو سال پیش، ایالات متحده به نزدیک به دو دهه جنگ در افغانستان پایان داد و آخرین سرباز ایالات متحده به تاریخ ۳۰ اگست ۲۰۲۱ پس از نزدیک به ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان، آن کشور را ترک کرد.

گروه

XS
SM
MD
LG