در حالی که قرار است تا چند روز دیگر نشستی به میزبانی سرمنشی ملل متحد در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود، دیدبان حقوق بشر از برگزاری این نشست در نبود زنان انتقاد کرده است.
هیدر بار، مسوول بخش زنان در دیدبان حقوق بشر امروز چهارشنبه ۲۶ اپریل (ششم ثور) در رشته تویتهایی گفته است که تقریباً همه نمایندگان ویژۀ کشورها در امور افغانستان مرد استند و علیرغم درخواستهای مکرر، هیچ زن افغان در این نشست دعوت نشده است.
از دید هیدر بار این نشست برای آینده زنان افغانستان و کشورشان کلیدی است.
او نگاشته است: "ما درک میکنیم که اقدامات طالبان خارج از کنترول جامعه بینالمللی است. اما ما درک نمیکنیم که چرا زنان افغان به طور کامل از نشست سازماندهی شدۀ ملل متحد در دوحه، (سازمانی) که موظف به اجرای قطعنامهٔ ۱۳۲۵ است، کنار گذاشته میشوند".
قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل که در سال ۲۰۰۰ میلادی تصویب شد بر "مشارکت برابر و کامل زنان در تمام تلاشها برای حفظ و ارتقای صلح و امنیت" تاکید کرده است.
او در ادامه نوشته است: "ما فقط یک ساعت از این جلسه دو روزه را خواسته ایم. اما به ما گفته اند امکان پذیر نیست. این محرومیت چه پیامی برای طالبان، زنان افغان و سایر نقاط جهان در مورد جایگاه واقعی سازمان ملل میفرستد؟"
قرار است انتونیو گوتیرش، سرمنشی ملل متحد به تاریخ اول و دوم ماه می، کنفرانسی را برای ارزیابی وضعیت افغانستان در دوحه، پایتخت قطر میزبانی کند.
در این نشست نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان اشتراک خواهند کرد. ملل متحد گفته است که اشتراککنندگان در این نشست که پشت درهای بسته برگزار میشود، در مورد اهداف مشترک برای یافتن راه حل پایدار به وضعیت افغانستان بحث خواهند کرد.
این در حالی است که مدافعان حقوق بشر به رسمیت شناختن طالبان و لابی برای این موضوع را نقض صریح قوانین و قواعد بینالملل و جامعه جهانی میدانند.
آنان تاکید میکنند که اگر جامعه جهانی در قبال خواست میلیونها نفر در افغانستان بیاعتنایی کند و حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد، استقلالیت ملل متحد و صداقت جامعه جهانی نسبت به مردم افغانستان زیر سوال خواهد رفت و زنان معترض هیچگاهی ادارهای به نام سازمان ملل متحد را به رسمیت نخواهند شناخت.