وزارت خارجهٔ اندونیزیا روز سهشنبه ۲۵ جولای (سوم اسد) گفت که سفر نمایندگان طالبان در اوایل جولای به جاکارتا، پایتخت آن کشور، یک سفر ''غیررسمی'' بود.
پیش از این مقامات طالبان ادعا کردند که هیات این گروه حین بازدید از اندونیزیا با سیاستمداران آن کشور ملاقات کرد.
طالبان پس آنکه در اگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، همواره تلاش کرده اند تا از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شوند، اما تا حالا هیچ کشور به شمول کشور اسلامی ادارهٔ طالبان را به رسمیت نشناخته است.
تقویت روابط سیاسی و ارتباط اقتصادی با اندونیزیا بخشی از تلاشهای طالبان به منظور به رسمیت شناختن ادارهٔ این گروه به شمار میرود. اما اندونیزیا، پر جمعیتترین کشور اسلامی، تا اکنون ادارهٔ طالبان را به رسمیت نشناخته است.
توکو فیضیه، سخنگوی وزارت خارجهٔ اندونیزیا، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "برداشت من این است که آنان [اعضای هیات طالبان] به طور غیررسمی برای مسایل داخلی ماموریت افغانستان در اینجا از جاکارتا بازدید کردند.''
فیضیه افزود که این سفر نمایندگان طالبان به اندونیزیا را نمیتوان هیات نامید، زیرا هیات میتواند مستلزم تشریفات باشد.
اما حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، به تاریخ ۱۴ جولای در توییتی نوشت که یکی از دپلوماتهای ارشد ادارهٔ طالبان در راس یک ''هیات'' به اندونیزیا سفر کرد.
به گفتهٔ حافظ ضیا احمد، این ''هیات'' طالبان به منظور تقویت روابط سیاسی و اقتصادی دو جانبه گفتگوهای موثری با پژوهشگران، سیاستمداران و سرمایهگذاران اندونیزیا داشت.
اما این مقام وزارت خارجهٔ طالبان مشخص نکرد که ''هیات'' این گروه با کدام سیاستمداران اندونیزیا دیدار کرده است. او گفته است که اعضای این ''هیات'' با مقامات اندونیزیا دیدار نداشته است.
معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان همچنین در تویت خود بدون ارایه جزییات گفته بود که ''هیات'' طالبان در جریان این سفر با دپلوماتهای سریلانکا، بنگلهدیش و سنگاپور مستقر در پایتخت اندونیزیا ملاقات داشت.
گرچه ادارهٔ طالبان از سوی هیچ کشور و سازمان بین المللی به رسمیت شناخته نشده است، تعداد انگشت شماری از کشورها در افغانستان حضور دپلوماتیک دارند. سفارت اندونیزیا که هنگام برگشت طالبان به کابل مسدود شده بود، در سال ۲۰۲۲ بار دیگر فعالیت خود را در کابل از سر گرفت.