لینک های دسترسی

Breaking News

زنان معترض: تعامل با طالبان به معنای نادیده گرفتن نفوس افغانستان است


اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان روز پنجشنبه دهم اگست در یک مکان سربسته در کابل اعتراض کردند
اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان روز پنجشنبه دهم اگست در یک مکان سربسته در کابل اعتراض کردند

در آستانۀ دوسالگی حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان در همایشی اعتراضی خواستار عدم تعامل جهان با طالبان شدند.

آنان که امروز پنجشنبه ۱۰ اگست (۱۹ اسد) که در یک مکان سربسته برنامهٔ اعتراضی شان را برگزار کرده بودند، گفتند که جهان نباید با هیچ بهانه و ترفندی با طالبان تعامل کنند و حکومت این گروه را نباید هیچ کشور و نهادی به رسمیت بشناسد.

این زنان معترض گفتند: "هرگونه تعامل با طالبان و به رسمیت‌شناختن این گروه، به معنای تعامل با تروریزم و رسمیت‌دادن به تروریستان و نادیده گرفتن بیش از ۳۰ میلیون نفوس افغانستان است".

معترضان شعارهای "به رسمیت‌شناختن طالبان مشروعیت‌دادن به تروریزم جهانی است"، "طالبان را به رسمیت نشناسید"، "حقوق زن حقوق بشر است" و "تعامل با طالبان نقض حقوق بشر است" را سر دادند.

همچنان این جنبش گفته است که جهان از دو سال به این طرف شاهد همه "جنایت‌های جنگی، جنایت‌های ضدانسانی، اپارتاید جنسیتی و قومی، جابه‌جایی‌ها و کوچ‌های اجباری، نسل‌کشی، تبعیض‌ نژادی و تروریستی‌سازی جغرافیای افغانستان" از سوی طالبان است، اما هیچ اقدامی برای مهار کردن این گروه روی دست نگرفته است.

این در حالی است که پیش از این، جنبش‌های معترض زنان افغانستان در فراخوانی، خواستار مبارزه و پیکار مردمی علیه حکومت این گروه شدند.

این جنبش‌های اعتراضی به تاریخ پنجم اگست (۱۴ اسد) در فراخوان شان گفتند که تاریخچۀ "سیاه و عملکرد ناروا و ستم‌گرانۀ طالبان" به ویژه سرکوب زنان و خانه‌نشین کردن آنان نشان می‌دهد که این گروه "اصلاح‌ناپذیر و مدارا ستیز" است.

این در حالی است که به دوسالگی تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان پنج روز دیگر باقی مانده است. طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند.

این گروه محدودیت‌های شدیدی را بر حق کار و آموزش زنان وضع کردند. آنان دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه و دانشگاه‌ها را به روی دختران مسدود کرده و نیز زنان و دختران را از کار در ادارات دولتی و سازمان‌های غیرحکومتی به شمول دفاتر ملل متحد منع کردند.

طالبان همچنان وزارت امور زنان را منحل کرده و وزارت امر به معروف و نهی از منکر را ایجاد کردند. این گروه همچنان بر سیر و سفر زنان بدون محرم، رفتن زنان به پارک‌های تفریحی، حمام‌های عمومی و کلب‌های ورزشی ممنوعیت وضع کرده و نیز آرایشگاه‌های زنانه را بسته اند.

وضع محدودیت‌ها بر حق آزادی، کار و آموزش دختران و زنان، حکومت طالبان را مورد انتقاد گستردۀ جهانی قرار داده است.

جامعهٔ بین‌المللی همواره تاکید کرده است که اگر طالبان در پی کسب مشروعیت اند، باید نخست به حقوق بشر به شمول حقوق زنان و اقلیت‌‌ها احترام گذاشته و نیز حکومت فراگیر را شکل دهند.

اما طالبان ادعا کرده اند که حقوق زنان در چارچوب "شرعی" تامین است، در حکومت آنان همه اقشار جامعه حضور دارند و فراگیربودن حکومت شان را یک مساله داخلی خوانده و از جامعۀ جهانی خواسته اند که در این زمینه مداخله نکنند.

گروه

XS
SM
MD
LG