سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان، گفته است که در بحث آموزش دختران در میان طالبان اختلاف نظر وجود دارد و آنان مصروف جستجوی یافتن راه حل معقول برای این مسله اند.
حقانی روز سه شنبه ۲۵ جولای (سوم اسد) در دیدار با عالمان دین، بزرگان قومی و نمایندگان سکتور خصوصی در ولایت هرات گفت که برای حل این مشکل به زمان نیاز است.
در ویدیویی از این رویداد که در چندین رسانه داخلی منتشر شده است، حقانی گفته است: "برای حل این موضوع بر سر یک راه حل معقول کار میشود. یک مشکل بزرگ این است زمانی که یک مسله اختلافی شد، پس برای اینکه این اختلاف بزرگ نشود، یک مدت زمانی نیاز است".
این مقام ارشد حکومت طالبان همچنان گفت که این موضوع باید به حدی نرسد که افغانستان بار دیگر با وضعیت بحرانی مواجه شود.
سراجالدین حقانی با رییس محکمه عالی، سرپرست وزارت دفاع و رییس استخبارات حکومت طالبان در دو روز قبل به ولایت هرات سفر کرده است.
به گزارش طلوع نیوز، برخی از اشتراککنندگان در این نشست در ولایت هرات نیز از مقامات حکومت طالبان خواستار اجازه آموزش دختران شدند.
برخی از نمایندگان سکتور خصوصی هرات گفته اند که بستهشدن مکاتب و دانشگاهها به روی دختران باعث فرار سرمایهها از این ولایت شده است.
همچنان آنان گفته اند که اکثر خانوادهها به منظور تحصیل فرزندان خود به کشورهای همسایه نقل مکان میکنند.
بر اساس این گزارش، در این بازدید برخی از استادان دانشگاه و علمای دینی خواستار تعامل حکومت طالبان با جامعه جهانی شدند. به گفته آنها، افغانستان باید از انزوای سیاسی خارج شود.
حدود دو سال از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان میگذرد و این گروه در این دو سال، محدودیتهای زیادی را در زمینه کار و آموزش و سایر عرصههای زندگی بر زنان وضع کرده اند.
طالبان علاوه بر ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل دختران و زنان را در دانشگاهها و موسسات تحصیلات عالی در هفته آخر سال ۲۰۲۲ منع کردند. همچنان حکومت این گروه بر کار زنان افغان در سازمانهای غیردولتی داخلی و خارجی و سازمان ملل متحد ممنوعیت وضع کرد.
در تازه ترین مورد محدودیت طالبان بر زنان، حکومت این گروه، روز سه شنبه ۲۵ جولای (سوم اسد)، آرایشگاههای زنانه در افغانستان بستند. به گفته مسوولان اتحادیه آرایشگاههای زنانه، بیش از ۶۰ هزار زن به دلیل تصمیم حکومت طالبان بیکار شدند.
هیدر بار، مسوول بخش زنان در سازمان حقوق در مورد این اقدام حکومت طالبان در تویتر نوشته است که مسله فقط اصلاح مو و رنگکردن ناخن نیست، بلکه مشکل از دستدادن کار ۶۰هزار زن است. او گفته است: "مساله از دست دادن تنها مکانهایی است که زنان میتوانند ملاقات کنند و حمایت شوند".
وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان نیز امتحان کانکور ۱۴۰۲ را برای فارغان صنف دوازدهم در افغانستان از پنجشنبه گذشته بدون اشتراک دختران آغاز کرد.