وزارت امور خارجۀ سویس میگوید که نمایندگان ویژه شماری از کشورها به شمول اعضای گروه جی۷ روز دوشنبه ۱۶ دسمبر (۲۶ قوس) نشستی را در ژنیو برگزار کرده و وضعیت کنونی در افغانستان را به بررسی گرفتند.
هنریچ سلینبورگ، یک مقام وزارت خارجۀ سویس گفته است که در این نشست، روی اقدامات مشترک جهت شناسایی چالشها و فرصتهای موجود در افغانستان و حمایت از مردم این کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
او افزود: "امروز در ژنیو سویس برای حمایت از افغانستان که با یک بحران پیچیده بشری در جهان مواجه است و برای آخرین تحولات و حمایت از افغانها، نمایندگان گروه جی۷ و دیگر نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان نشستی را برای بررسی فرصتها و اقدامات مشترک برگزار کردند."
تاکنون در مورد این نشست که به همکاری وزارت امور خارجه سویس برگزار شده، جزییات بیشتری منتشر نشده است. در تصاویری که توسط این وزارت نشر شده، دیده میشود که کرن دکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان و رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان در آن اشتراک کرده اند.
پس از آنکه طالبان بر افغانستان مسلط شدند، این کشور با بحران شدید بشری مواجه شده و همچنان محدودیتهای طالبان در بخشهای مختلف، به ویژه بر زنان و دختران به این بحران افزوده است.
طالبان در بیشتر از سه سال گذشته، محدودیتهای شدید و سرکوبگرانه را بر زنان وضع کرده، آنان را از آموزش به سویۀ بالاتر از مکتب ابتداییه و کار در سازمانهای دولتی و غیردولتی، سفر بدون محرم شرعی مرد، رفتن به پارکها، حمامها و کلبهای ورزشی منع کرده اند، اقدامی که ملل متحد آنرا "آپارتاید جنسیتی" عنوان کرده است.
هفتۀ گذشته اسپانیا نیز میزبان نشستی دربارۀ افغانستان بود که در آن، بیشتر زنان و دختران افغان اشتراک کرده بودند.
وزارت امور خارجه اسپانیا در این پایان این نشست گفت که برای پایان دادن به نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان، کشانیدن طالبان به محکمۀ بینالمللی عدالت ضروری بوده و باید طالبان پاسخگو قرار داده شوند.
این وزارت به تاریخ ۱۳ دسمبر (۲۳ قوس) با نشر اعلامیهای گفت که از تلاشهای برخی کشورها برای ارجاع پروندۀ نقض حقوق بشر طالبان به محکمۀ بینالمللی عدالت پشتیبانی میکند.
خوزه مانویل الباریس، وزیر خارجۀ اسپانیا، در کنفرانسی که با حضور دهها فعالان حقوق زن که در شهر مادرید برگزار شده بود، گفته است که این کشور برای حمایت از حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه داده و همچنان برای از بین بردن معافیت از مجازات افرادی که حقوق بشر را در این کشور نقض میکند، تلاش خواهد کرد.
این در حالی است که به تازگی، کریم خان، سارنوال ارشد محکمۀ بینالمللی جرایم (محکمۀ هاگ) از دریافت پروندۀ آزار و اذیت جنسیتی در افغانستان خبر داده و گفته که بررسیها دربارۀ نقض حقوق زنان و دختران توسط طالبان در این کشور، پیشرفتهای چشمگیری در پی داشته است.
محکمه بینالمللی جرایم (محکمهٔ هاگ) به تاریخ ۲۹ نومبر (نهم قوس) با نشر اعلامیهای گفت که شش کشور به شمول فرانسه، لوکزامبورگ، چیلی، کاستاریکا، اسپانیا و مکسیکو، پروندۀ نقض حقوق زنان در افغانستان را برای بررسی به این محکمۀ فرستادهاند.
کریم خان، سارنوال ارشد این محکمۀ ضمن استقبال از ارجاع این پرونده، بر بررسی همه جانبه دربارۀ نقض حقوق زنان در افغانستان تاکید کرده است.
او افزود: "من میتوانم گزارش بدهم که پیشرفتهای قابل ملاحظهای در بررسی اتهامات آزار و اذیت جنسیتی در افغانستان انجام شده و به زودی نتایج آنرا اعلام خواهم کرد.
گروه