لینک های دسترسی

Breaking News

یونیسف: سال گذشته برای ۶.۳ میلیون دانش‌آموز دختر و پسر مواد درسی فراهم کردیم


یونیسف گفته است که برای فراهم کردن زمینه آموزش برای دختران و پسران در نقاط دوردست این کشور تلاش می‌کند.
یونیسف گفته است که برای فراهم کردن زمینه آموزش برای دختران و پسران در نقاط دوردست این کشور تلاش می‌کند.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) کمک به دانش‌آموزان در افغانستان را یکی از بزرگترین برنامه‌هایش عنوان کرده و افزوده که در جریان سال گذشته، برای ۶.۳ میلیون دانش‌آموز، به شمول دختران و پسران، مواد درسی فراهم کرده است.

روشنان مرتضی، معاون امور برنامه‌های یونیسف در افغانستان، گفت که این سازمان به ادامۀ کمک‌ها به دانش‌آموزان در این کشور تلاش خواهد کرد.

او اضافه کرده است: "یونیسف متعهد به حمایت از آموزش و دادخواهی برای تمام کودکان است."

دفتر صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال در افغانستان، از ایجاد کم از کم ۵۰۰ مکتب روستایی و مراکز آموزشی در ولایت بدخشان خبر داده است.

یونیسف افزود که در حال حاضر، هزاران کودک، به شمول دختران، در این صنف‌های روستایی مصروف آموزش هستند.

یونیسف دربارۀ شمار دقیق کودکان دانش‌آموز که در این مکاتب روستایی آموزش می‌بینند، معلومات ارایۀ نکرده، اما این ادارۀ ملل متحد در اوایل امسال گفته بود که ۹۵۰ صنف جدید آموزشی برای مکاتب روستایی در افغانستان را ایجاد کرده است.

یونیسف به تاریخ ۱۷ جنوری امسال در شبکه اجتماعی ایکس گفت که با ایجاد این صنف‌های جدید، برای ۱۴۰هزار دختر و پسر در مناطق روستایی افغانستان فرصت آموزش فراهم خواهد شد.

این اداره ملل متحد گفته است که کوریای جنوبی این برنامه را حمایت مالی می‌کند.

ادامۀ کمک جاپان برای دانش‌آموزان افغان

سفارت جاپان در کابل، از آغاز روند کمک‌ بکس‌های مکتب برای هزاران دانش‌آموز در افغانستان خبر داد.

این سفارت افزوده است: "یک شرکت جاپانی بنام کوراری، حدود ۲۰ سال است که روی پروژه اهدا نمودن بکس‌های دست دوم به اطفال افغان کار می‌کند. امیدواریم این پروژه شگفت‌انگیز به بسیاری از اطفال افغانستان کمک کند تا درس بخوانند و به رویاهای خود برسند."

صندوق وجهی سازمان ملل متحد از ادامۀ کمک‌های جاپان برای رسیدگی به دانش‌آموزان افغان قدردانی کرده و خواستار ادامۀ این کمک‌ها شده است.

این در حالی است که حکومت طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، فقط به دختران اجازه آموزش تا صنف ششم را داده و دختران و زنان را از تحصیل در دوره‌های متوسطه و لیسه و دانشگاه‌ها منع کرده است.

همچنان طالبان تاکنون به خواست‌های جامعه جهانی در مورد گشایش مکاتب بالاتر از صنف ششم برای دختران و دانشگاه‌ها برای دختران و زنان پاسخی نداده است، اما مقامات این حکومت بارها گفته اند که ممنوعیت آموزش و تحصیل برای دختران و زنان دایمی نیست.

گروه

XS
SM
MD
LG