زنان معترض افغان: ملل متحد باید پالیسی خود را در قبال طالبان تغییر دهد

این زنان معترض خواستار بازنگری در رهبری دفتر یوناما در کابل شده و بر پایان سیاست تعامل‌طلبی با طالبان تاکید کرده اند.

شماری از زنان معترض افغان به اظهارات رییس یوناما که بار دیگر خواستار تعامل جهان با طالبان شد، واکنش نشان داده و گفته اند که ادامۀ پالیسی تعامل و "سفید نمایی" این گروه، به گونۀ مستقیم سبب افزایش آشفتگی و سرکوب سیستماتیک زنان و دختران در افغانستان خواهد شد.

اعضای جریان موسوم به "جنبش شنبه‌های ارغوانی" روز یکشنبه ۱۵ دسمبر (۲۵ قوس) که به دلیل تهدیدات طالبان نشست اعتراضی خود را در یک مکان سربسته در داخل افغانستان برگزار کردند، گفته‌اند که هرگونه تعامل جامعۀ بین‌المللی با گروه طالبان، به نفع مردم این کشور نیست.

این زنان معترض گفتند: " این سیاست [یوناما] نه‌ تنها سبب تقویت موقف گروه طالبان گردیده، بلکه به صورت مستقیم باعث افزایش آشفتگی و سرکوب سیستماتیک زنان...شده که قطعاً به نفع و صلاح افغانستان نیست."

این اظهارات فعالان حامی حقوق زنان در افغانستان سه روز پس از آن بیان شد که روزا اوتنبایووا، نمایندۀ ویژۀ منشی عمومی ملل متحد در امور افغانستان، در نشست شورای امنیت این سازمان، بر ضرورت تعامل با طالبان به هدف نظارت از وضعیت افغانستان تاکید کرد و گفت که محکوم‌کردن سیاست‌های طالبان به تنهایی سازنده نیست.

اوتنبایووا گفت: "تعامل به مفهوم عادی‌سازی یا به رسمیت شناختن [طالبان] نیست. این راهی برای مکالمۀ مداوم در مورد مزایای پیوستن به سیستم بین‌المللی است. این راهی برای جلوگیری از انزوای افغانستان یا بدتر از آن، برگشت به جنگ است."

زنان معترض افغان با نشر اعلامیه افزوده اند که بهبود روابط جامعۀ بین‌المللی با طالبان، این گروه را جسورتر کرده و آنان با گذشت هر روز به سرکوب زنان، دختران و اقلیت‌های مذهبی و قومی در این کشور ادامه داده اند.

اعضای جریان موسوم به "جنبش شنبه‌های ارغوانی" خواستار بازنگری در رهبری دفتر یوناما در کابل شده و بر پایان سیاست تعامل‌ طلبی با طالبان تاکید کرده اند.

در اعلامیه‌ای زنان معترض آمده است: "ما از تمام نهادهای حقوق بشری، کنشگران، حرکت‌های اعتراضی و رسانه‌های بین‌المللی درخواست می‌نماییم تا فشارهای موثر و همه‌جانبه را بر سازمان ملل متحد افزایش داده و این سازمان را ملزم نمایند تا نقش واقعی خود را در حمایت از موازین حقوق بشری و حقوق زنان در افغانستان ایفا کند."

این زنان معترض همچنان از کشورهای چین و روسیه نیز خواسته اند که باید منافع حیاتی و امنیت ملی شان را "قربانی استراتیژی‌های کوتاه مدت" نکرده و ضمن جدی گرفتن تهدیدات گروه‌های تروریستی در این کشور، به طالبان اعتماد نکنند.

در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد دربارۀ افغانستان، نمایندۀ چین بر خلاف نمایندگان کشورهای غربی، در صدد برجسته کردن کارکردهای مثبت طالبان برآمد و جهان را به کمک با حکومت این گروه ترغیب کرد. او گفت که وضعیت امنیتی در افغانستان ثبات یافته و معیشت مردم آن کشور در حال بهبود است.

طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌های شدید و سرکوب‌گرانه را بر زنان وضع کرده، آنان را از آموزش به سویۀ بالاتر از مکتب ابتداییه و کار در سازمان‌های حکومتی و غیرحکومتی، سفر بدون محرم شرعی مرد، رفتن به پارک‌ها، حمام‌ها و کلب‌های ورزشی منع کرده اند، اقدامی که ملل متحد آنرا "آپارتاید جنسیتی" عنوان کرده است.