وزارت دفاع حکومت طالبان میگوید که جیپی سینگ، نمایندهٔ ویژهٔ هند برای افغانستان در دومین سفرش به کابل، با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت دربارۀ روابط دوجانبه میان این گروه و دهلیجدید گفتگو کرده است.
وزارت دفاع حکومت طالبان ناوقت روز چهارشنبه ششم نومبر (۱۶ عقرب) در اعلامیهای گفته است که در این دیدار، دو طرف دربارۀ گسترش روابط دوجانبه ویژه در زمینۀ همکاریهای بشردوستانه تاکید کرده اند.
به گفتۀ این وزارت، مجاهد و سینگ همچنان خواستار تقویت تعاملات میان کابل و دهلیجدید شده اند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این دومین سفر مقامهای هندی و دیدار شان با طالبان دربارۀ گسترش روابط میان این گروه و دهلیجدید است.
پس از اگست ۲۰۲۱ که طالبان در افغانستان بار دیگر حاکم شدند، هند نیز همانند سایر کشورها سفارت خود را در کابل بست و در اواخر ۲۰۲۲ فعالیت این سفارت تا حدودی برای پیشبرد امور بشری از سر گرفته شد، اما تا اکنون صدور ویزه را به شهروندان افغان آغاز نکرده است.
این هیات هندی به رهبری نمایندۀ ویژه آن کشور در امور افغانستان، همچنان با حامد کرزی، رییس جمهور پیشین این کشور دیدار کرده است.
کرزی در صفحۀ اجتماعی ایکس ضمن تاکید بر تقویت روابط دهلیجدید با کابل گفته است: "رییس جمهور پیشین، ضمن قدردانی از همکاری هند با مردم افغانستان، خواهان توجه بیشتر آن کشور در مورد تعلیم و آموزش جوانان افغان، توسعۀ مبادلات تجاری و سهولت سفر میان هند و افغانستان گردید."
این در حالی است که پیش از این، رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجۀ هند، به تاریخ ۲۵ جولای (چهارم اسد) در یک نشست خبری در دهلی جدید، پایتخت هند، در پاسخ به یک خبرنگار در مورد صدور ویزه به افغانها گفت: "بلی، ویزه به مردم در افغانستان داده میشود، حرکتهایی [فعالیتهای در این زمینه] در حال وقوع است."
با آنکه چندین ماه از این اظهارات سخنگوی وزارت خارجۀ هند میگذرد، تا کنون هیچ اقدامی برای صدور ویزه برای افغانها به ویژه صدها دانشجوی افغان که از طریق بورسهای حکومت هند برای ادامه تحصیلات عالی به دانشگاههای آن کشور معرفی شده بودند، صورت نگرفته است.
هند هنوز هم یکی از شرکای اقتصادی افغانستان است و از رهگذر صادرات در جایگاه دوم قرار دارد.
بر اساس آمار ادارۀ ملی احصاییه و معلومات حکومت طالبان، در سه ربع سال روان افغانستان به ارزش ۴۶۳ میلیون دالر به هند صادرات داشته است.