سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه میگوید که مسکو بدون عملیشدن تعهدات طالبان به جامعه بینالمللی، حکومت این گروه را به رسمیت نخواهد شناخت.
به نقل از خبرگزاری تاس روسیه او روز سه شنبه ۲۵ اپریل (پنجم ثور) به خبرنگاران در نیویارک گفت که مسکو تصور میکند طالبان یک "واقعیت" است و گفتگو با آنان لازمی است.
اما این دپلومات ارشد روسی تاکید کرد: "مسکو حکومت طالبان را به رسمیت نمیشناسد مگر اینکه به تعهدات شناخته شده بینالمللی خود، یعنی فراگیربودن نهادهای حکومتی، نه فقط در مفهوم قومی، بلکه در بعد سیاسی عمل کند".
همچنان به گفتۀ لاوروف، حقوق اساسی بشر به شمول حقوق زنان و دختران از دیگر معیارهای جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان است.
ایجاد حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر به ویژه زنان و دختران، رعایت حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی از مواردی اند که به گفتهٔ جامعهٔ جهانی طالبان باید به آن عمل کنند تا در مورد به رسمیت شناخته شدن این گروه غور شود.
این در حالی است که پیش از این امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ طالبان بارها گفته که حکومت این گروه همۀ شروط لازم را برای رسمیت شناخته شدن تکمیل کرده است.
متقی به تازگی در نشستی در ولایت خوست سیاست حکومت این گروه را در برابر سایر کشورها متوازن و متعادل خواند.
به گفتۀ سرپرست وزارت خارجۀ طالبان، سیاست کنونی حکومت این گروه تحت تاثیر هیچ کشوری نیست، سیاست اسلامی خود حکومت این گروه است که در داخل افغانستان تدوین شده و به دستور رهبری طالبان تطبیق میشود.
در این حال، رینا امیری، نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغان گفته است که او پیامهایی دریافت کرده که در آنها در مورد به رسمیت شناختن طالبان ابراز نگرانی شده است. اما امیری نگفته که این پیامها را از جانب چه کسانی دریافت کرده است.
نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغان روز گذشته در تویترش نگاشته است: "ما (در موضع خود) صریح میمانیم، عادیسازی روابط با طالبان بدون رعایت حقوق همه افغانها به ویژه زنان وجود نخواهد داشت".
ویدانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، نیز روز سهشنبه ۲۵ اپریل (پنجم ثور) بار دیگر تاکید کرد که هر گونه به رسمیت شناختن ادارهٔ سرپرست طالبان کاملاً خارج از بحث است و این موضوع را ''از روی میز برداشته شده است."
پاتل افزود که موقف ایالات متحده به صورت کل در مورد طالبان واضح بوده است. به گفتهٔ او، طالبان در افغانستان مرتکب نقض حقوق بشر به ویژه نقض زنان و دختران شده است. پاتل افزود که نقض حقوق بشر به ویژه زنان و دختران " یکی از موانع عمده" در راستای به رسمیت شناختن طالبان بوده است.
این مقام وزارت خارجهٔ ایالات متحده همچنین گفت که طالبان زنان و دختران را که نیمی از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند، از مشارکت در اجتماع و فعالیتهای اقتصادی محروم کرده اند و این اقدام مانع عمده برای رفاه و پیشرفت مردم افغانستان میشود.
این سخنان پاتل پس از آن بیان شده است که امینه محمد، معاون سرمنشی ملل متحد به تاریخ ۱۷ اپریل در سمیناری که در پوهنتون پرینستون امریکا ترتیب داده شده بود، با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان در حال بررسی برگزاری کنفرانسی در روزهای آینده برای گفتگو در مورد به رسمیت شناختن طالبان است.
با این حال، سخنگوی ملل متحد گفته است که کشورهای عضو این سازمان صلاحیت به رسمیت شناختن یک دولت را دارند.
از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان نزدیک به دو سال سپری میشود، اما هنوز هیچ کشوری حکومت سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است، به شمول کشورهایی که حاکمیت این گروه را بین سالهای ۱۹۹۶ – ۲۰۰۰ به رسمیت شناخته بودند.