دو نهاد حامی خبرنگاران افغان گفته اند که مهدی انصاری، خبرنگار افغان، از سوی حکومت طالبان به یک و نیم سال زندان محکوم شده و این نهادها ضمن "ناعادلانه، غیرقانونی" خواندن این حکم، خواستار رهایی فوری انصاری شده اند.
مرکز خبرنگاران افغانستان روز چهارشنبه هشتم جنوری (۱۹جدی) با نشر خبرنامهای گفته است که محکمهٔ ابتدایی حکومت طالبان، مهدی انصاری، گزارشگر آژانس خبری افغان، را به اتهام تبلیغ بر ضد طالبان به یک و نیم سال زندان محکوم کرده است.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان نیز ضمن تایید این خبر از نهادهای بینالمللی خواسته است تا برای آزادی این خبرنگار بهطور جدی اقدام کنند. این نهاد حامی خبرنگاران افغان در اعلامیهای گفته است: "بازداشت مهدی انصاری و اتهامات وارده به او مبنی بر تبلیغات ضد حکومتی، اقدامی غیرقانونی و مخالف با اصول آزادی بیان است."
مرکز خبرنگاران افغان ضمن ابراز نگرانی شدید از صدور حکم زندان بر انصاری، خواستار بازنگری این حکم و رهایی فوری این خبرنگار افغان شده است.
خانوادهٔ انصاری به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که انصاری شام شنبه ۱۴ میزان سال ۱۴۰۳ پس از خروج از دفتر کارش ناپدید شد از آن زمان تا کنون در "ریاست ۴۰" ادارهٔ استخبارات طالبان در ساحهٔ ششدرک کابل در توقیف به سر میبرد.
بر اساس معلومات مرکز خبرنگاران افغانستان، در حال حاضر افزون بر مهدی انصاری، سه خبرنگار و کارمند رسانهای که به دو تا سه سال زندان محکوم شدهاند، دوران محکومیت خود را در زندانهای طالبان سپری میکنند.
مرکز خبرنگاران افغانستان در آخرین روزهای ماه دسمبر با نشر گزارشی در مورد وضعیت رسانهها در سال ۲۰۲۴ در افغانستان گفت که در ۱۲ ماه گذشته ۱۸۱ رویداد نقض حقوق رسانهها و خبرنگاران از جمله توقف فعالیت ۱۸ رسانه و بازداشت بیش از ۵۰ خبرنگار را ثبت کرده است.
افغانستان در گزارش سالانهٔ خبرنگاران بدون مرز که به تاریخ ۱۲ دسمبر (۲۲ قوس) نشر شد، از رهگذر آزادی رسانهها با دهها رده افت در مقایسه با سال گذشته، در میان ۱۸۰ کشور و قلمرو جهان در ردۀ ۱۷۸ قرار گرفت.
طالبان پس از تسلط مجدد بر افغانستان، محدودیتهای فراوانی را بر رسانهها وضع کرده و وضعیت مانند حاکمیت نخست این گروه در حال سمت و سو یافتن است. طالبان در حاکمیت نخست خود بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نشرات تلویزیونی و تصویربرداری را به کلی منع کرده بودند.
زمانیکه طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان دوباره در دست گرفتند، حدود ۸۴۰۰ رسانه در آن کشور فعالیت داشت، اما بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، در جریان سه سال حاکمیت طالبان، حدود ۳۰۰۰ رسانه در افغانستان از فعالیت باز مانده اند.