یو‌‌ اس‌‌‌‌‌ اید:‌دهقانان افغان دربارۀ چگونگی مقابلۀ با تغییرات اقلیمی آموزش داده می‌شوند

ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی گفته است که افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است.

ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی گفته است که برای تامین سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیمی در افغانستان، قرار است برای ده‌ها نفر برنامه‌ای آموزشی در این مورد برگزار کند.

این اداره روز جمعه ۲۲ نومبر (دوم قوس) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفته است که در حال حاضر، افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است.

ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی افزوده است: "غرض تامین سازگاری دهقانان با این تغییرات، ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی به زودی یک آموزش تغییرات اقلیمی را برای ۲۰۰ دهقان دایر می‌کند که روش‌های پایدار در بخش تنوع محصول، حفاظت از آب، سلامت خاک و موارد دیگر را در بر خواهد گرفت."

به باور این اداره، این برنامۀ آموزشی، دهقانان را کمک می‌کند تا چگونه خود را با این تغییرات سازگار ساخته و از تاثیرات منفی آن جلوگیری کنند.

این نهاد همچنان گفته است که ادامۀ خشک‌سالی در افغانستان، منابع آب را در این کشور به شدت تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را برای شهروندان این کشور به بار آورده است.

اخیراً دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) گفت که با آنکه افغانستان در میان ده آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد، آمادگی‌ها برای مقابله با آن در حد صفر است.

بر بنیاد معلومات اوچا، حدود ۶۰ درصد مردم افغانستان به زراعت وابسته اند و هرگونه تغییرات در این بخش، بر معیشت و درآمد روزمرۀ آنان تاثیر جدی خواهد داشت و همچنان ادامۀ این وضعیت، سبب ناامنی غذایی و افزایش موارد سوتغذیه خواهد شد.

ملل متحد با ابراز نگرانی تاکید کرده که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که افزایش دما، سبب ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و برف در مناطق کوهستانی و دوردست افغانستان خواهد شد و ادامه این وضعیت، روی کاهش آب‌‌ آشامیدنی در شهرها تاثیر خواهد گذاشت.

همچنان ملل متحد پیشبینی کرده که با آغاز فصل کشت زراعت در بهار پیشرو، بارندگی کاهش خواهد یافت و همچنان درجه حرارت از حد میانگین بیشتر خواهد شد.

اوچا از جامعۀ جهانی به ویژه اشتراک‌کنندگان کنفرانس تغییرات اقلیمی در، باکو، پایتخت آذربایجان خواست که به این کشور توجه بیشتر کنند.

ملل متحد افزوده که اقدامات بشردوستانه برای رسیدگی به بحران بشری در افغانستان کافی نیست. به گفتۀ اوچا برای جلوگیری از آسیب‌پذیری ناشی از تغییرات اقلیمی و محافظت از شهروندان این کشور، به کمک‌های بشردوستانه در درازمدت نیاز است.