سازمان ملل متحد گفته است که با توقف کمکهای خارجی امریکا نیازمندان در افغانستان بیشتر متاثر خواهند شد و به گفتۀ این سازمان، افزون بر این کشور بسیاری از مردم در سایر نقاط جهان از قطع این کمکهای امریکا نگران اند.un expressed concern
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان امروز ۲۷ جنوری (هشتم دلو) گفت که تاجیکستان باید روند اخراج مهاجران افغان را متوقف کند.
منابع مردمی در پروان مدعی اند که طالبان دو روز پس از بازداشت سه تن از باشندگان ولسوالی سیدخیل این ولایت، آنان را به گونۀ فجیع شکنجه کرده و با ضرب گلوله کشته شدهاند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجهٔ ایالات متحده با انتقاد شدید از طالبان در افغانستان گفته است که اگر این گروه شمار بیشتر شهروندان امریکا را گروگان گرفته باشند، باید پاداشی بزرگی بر رهبران ارشد این گروه گذاشته شود.
بر اساس گزارشها، مقامات طالبان در افغانستان توافق کردهاند تا دختران افغان تحصیلات عالی شان را در پاکستان ادامه بدهند، مشروط بر اینکه به محرم مرد آنان ویزهٔ پاکستان داده شود تا آنان را همراهی کنند.
برخی از کارشناسان شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از درخواست کریم خان، سارنوال ارشد محکمۀ بینالمللی جرایم از قضات این محکمه برای بازداشت رهبران طالبان استقبال کرده و آنرا یک اقدام مهم در تامین عدالت عنوان کرده است.
حکومت طالبان در افغانستان روز جمعه، ۲۴ جنوری (پنجم دلو)، درخواست یک سارنوال ارشد محکمهٔ بینالمللی جرایم از قضات این محکمه برای بازداشت رهبران این گروه را محکوم کرد و گفته که این درخواست "با انگیزه سیاسی" صورت گرفته است.
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) بار دیگر به مناسبت ۲۴ جنوری روز جهانی "تعلیم و تربیه" از محرومیت دختران افغان به آموزش اظهار نگرانی کرده و از گروه طالبان خواسته است که هرچه زودتر دروازههای مکاتب را به روی دانشآموزان دختر باز کند.
کریم خان، سارنوال محکمهٔ بینالمللی جرایم (محکمهٔ هاگ) روز پنجشنبه ۲۳ جنوری (چهارم دلو) از قضات این محکمه خواستار صدور دستور بازداشت رهبران طالبان در افغانستان، به شمول هبتالله آخندزاده ، به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت به دلیل تبعیض گسترده علیه زنان و دختران، شد.
همیش فالکونر، معاون وزارت خارجه بریتانیا در امور شرق میانه، افغانستان و پاکستان، از ادامۀ محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که دفاع از حقوق زنان افغان از اولویتهای اصلی بریتانیا است.
شورای پناهندگان ناروی با اشاره به کاهش کمک جامعۀ جهانی به هدف رسیدگی به بحران بشری در افغانستان گفته است که افغانها در بیش از سه سال تحت حاکمیت طالبان، بدترین بحران انسانی را تجربه میکنند.
شماری از کارشناسان اقتصاد معتقدند که منع زنان و دختران از تحصیلات بالاتر از صنف شش و کار در نهادهای غیرحکومتی توسط طالبان، تاثیرات عمیق و جبرانناپذیری بر اقتصاد افغانستان گذاشته است.
ادامۀ مطلب