به دنبال توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر از سوی رهبر طالبان و واکنشهای گسترده به آن، کمیشنری عالی حقوق بشر ملل متحد این قانون را "فوقالعاده بد" توصیف کرده و خواستار لغو آن شده است.
سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد در واکنش به ممنوعیت سفر ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر به افغانستان از سوی حکومت طالبان گفته است که این تصمیم نگرانی بزرگ موجود در مورد وضعیت حقوق بشر در این کشور به ویژه زنان و دختران را به جامعه بینالمللی یادآوری میکند.
همزمان با ۲۸ اسد، صدوپنجمین سالروز استرداد استقلال افغانستان، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان از حکومت طالبان خواسته است اجازه دهند زنان و دختران تحصیل کنند.
رواداری، نهاد ناظر بر وضعیت حقوق بشر در افغانستان در اعلامیهای با نگرانی از وضعیت بشری در افغانستان طی سه سال حکومت طالبان گفته است که تاثیرات پالیسی تبعیضآمیز این گروه بر جنبههای مختلف زندگی زنان و دختران در این کشور ناگوار بوده است.
شماری از افغانها روز پنجشنبه ۱۵ اگست (۲۵ اسد) از شهرهای اطراف واشنگتن در مقابل قصر سفید تجمع کرده و روز برگشت طالبان به قدرت را به مثابهٔ "روز سیاه" عنوان کردند.
جان بولتن، مشاور پیشین امنیت ملی قصر سفید، میگوید که القاعده اکنون در رژیم طالبان مدغم شده است و خطر حملات تروریستی از جانب جنگجویان مستقر در افغانستان، بر نگرانیها در شرق میانه میافزاید.
مدیر مسوول یک استیشن رادیو در ولایت لوگر میگوید که قبل از نشر هر چیز، آن را دوباره چک میکند تا مطمئن شود که هیچ چیزی علیه طالبان و مخالف پالیسیهای آنان نباشد.
در یک نوار صوتی که به ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، نسبت داده شده است، او گفته است که دعا کردن برایش به صفت امیر کشور، بر مردم واجب است.
وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان در سال ۲۰۲۲ در یک فرمان، رفتن دختران را به دانشگاهها ممنوع کرد و اینگونه، دانشجویان و استادان زن از رفتن به دانشگاهها در سراسر افغانستان بازداشته شدند.
آگاهان سیاسی میگویند که با گذشت سه سال از حکومتداری طالبان، هنوز قوانینی وجود ندارد که مکلفیتهای حکومت و رابطۀ حاکمیت فعلی را با مردم افغانستان تعریف کند و این وضعیت سبب افزایش موارد نقض حقوق بشر و بخصوص حقوق زنان در افغانستان شده است.
امروز پنجشنبه ۱۵ اگست (۲۵ اسد) همزمان با سه سالگی سقوط نظام جمهوریت و حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، سازمان عفو بینالملل با نشر گزارشی گفت که سه سال حکومت طالبان و انفعال بینالمللی، جامعه افغانستان را با امید اندکی رها کرده است.
کمیتهٔ حفاظت از خبرنگاران میگوید که تعلیق جواز نشراتی، بازداشتها و مسدود کردن رسانههای خبری در افغانستان نشان میدهد که طالبان به وارد کردن فشار بر رسانهها ادامه میدهند.
ادامۀ مطلب