لینک های دسترسی

Breaking News

نهاد حامی خبرنگاران: طالبان رسانه‌های داخلی را از پخش زندۀ برنامه‌های سیاسی منع کردند


بر اساس تصمیم حکومت طالبان رسانه‌ها از بحث در مورد موضوعات سیاسی در نشرات زنده آن هم بدون تایید وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت این گروه منع شده‌اند.
بر اساس تصمیم حکومت طالبان رسانه‌ها از بحث در مورد موضوعات سیاسی در نشرات زنده آن هم بدون تایید وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت این گروه منع شده‌اند.

با ادامۀ محدودیت‌ها بر رسانه‌ها و خبرنگاران توسط حکومت طالبان، یک نهاد حامی رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان می‌گوید که طالبان به گونۀ جدی تصمیم گرفته اند که پخش زندۀ برنامه‌های سیاسی را در رسانه‌های داخلی منع کنند.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان ناوقت روز یکشنبه ۲۲ سپتمبر (اول میزان) گفت که بر اساس این تصمیم، رسانه‌ها از بحث در مورد موضوعات سیاسی در نشرات زنده آن هم بدون تایید وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت این گروه منع شده‌ اند.

این سازمان افزوده که طالبان همچنان، تحلیلگران مورد اعتماد خود را به رسانه‌ها معرفی می‌کنند تا در برنامه‌های تحلیلی و سیاسی رسانه‌های داخلی در این کشور حضور یابند.

در اعلامیهٔ این سازمان آمده است: "این اقدام طالبان را به عنوان سانسور دیگری در نظر گرفته و آن را محدودیت جدی دیگری بر آزادی رسانه‌ها و آزادی بیان در افغانستان تلقی می‌کنیم."

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از ادامه محدودیت‌های طالبان بر رسانه‌ها در این کشور ابراز نگرانی کرده و از تمامی نهادهای حامی خبرنگاران خواسته است که در برابر این "تصمیم سرکوب‌گرانۀ طالبان" موضع قاطع و روشن اتخاذ کنند.

طالبان پس از حاکمیت مجدد بر افغانستان، محدودیت‌های زیادی بر رسانه‌ها و خبرنگاران در این کشور وضع کرده که در حال حاضر، فضا برای آزادی رسانه‌ها و دسترسی به اطلاعات در مقایسه با هر زمان دیگر تنگ‌تر شده است.

حکومت طالبان تا کنون در این مورد تبصره‌ای نکرده است. در این حال، مسوول یکی از نهادهای حامی خبرنگاران در کابل به شرط نشر نشدن نامش به صدای امریکا محدودیت تازه را بر رسانه‌ها از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان تایید کرد.

این منبع افزود که نشر زندۀ برنامه‌های سیاسی رسانه‌ها تا زمانی متوقف خواهد شد تا طالبان طرزالعملی را ساخته و بر اساس آن، هیچ "تحلیلگر ناشناخته" نتواند در بحث‌های زندۀ سیاسی به نمایندگی از حکومت این گروه اشتراک کند.

برخی منابع به صدای امریکا گفته اند که وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که یک تحلیلگر نزدیک به این گروه، در یکی از رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که دروازه‌های مکاتب هرگز به روی دختران باز نخواهد شد.

اما حکومت طالبان تا اکنون در این خصوص چیزی نگفته اند.

این در حالی است که پیش از این، مرکز خبرنگاران افغانستان با نشر گزارشی گفته بود که در سال سوم حاکمیت طالبان، ۱۸۱ رویداد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران، به شمول تهدید و بازداشت، را ثبت کرده است. در سال دوم و اول حاکمیت طالبان به ترتیب، ۱۷۹ مورد و ۱۸۷ رویداد ثبت شده بود.

بر بنیاد این گزارش، مقام‌های طالبان درسال‌های اول و دوم حاکمیت این گروه، ۱۴ دستورالعمل را به رسانه‌ها و خبرنگاران ابلاغ کرده بودند و از هیچ "تلاش و فشاری" برای اجرای آن‌ دریغ نکردند.

منع کار زنان در رادیو و تلویزیون ملی، منع پوشش خبری تظاهرات و اعتراض‌های مدنی، ممنوع‌کردن نشر موسیقی، محدودیت بر پوشش زنان و تفکیک جایگاه آنان در رسانه‌ها، ممنوع‌ کردن مصاحبه زنان با مردان و برعکس آن و ده‌ها موارد دیگر شامل این دستورهای طالبان می‌شود.

مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که این دستورالعمل‌ها نه تنها بر مبنای حقوقی و قانونی تعریف نشده‌، بلکه برخی از مواد آن‌ها روشن نیست.

گروه

XS
SM
MD
LG