شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان به مناسبت روزهای پایانی کمپاین ۱۶ روزۀ مبارزه محو خشونت علیه زنان، میگوید که با آنکه تلاشها برای خاموش کردن صدای زنان در افغانستان جریان دارد، اما هنوز هم، صدای آنان شنیده میشود.
کردن دکر، روز جمعه ششم دسمبر (۱۶ قوس) در یک پیام ویدیویی در شبکۀ اجتماعی ایکس، بر تعهد ایالات متحدۀ امریکا برای پشتیبانی از برابری جنسیتی و عدالت برای زنان در افغانستان تاکید کرد.
او خطاب به زنان افغان گفت: "با وجود تلاشهای زیاد برای خاموش کردن صدای شما، ما هنوز هم صدای شما را میشنویم."
دکر اضافه کرده که آنان برای ایجاد فرصتها برای زنان و دختران افغان تلاش خواهند کرد. این دپلومات امریکایی همچنان گفت که آنان به ایستادگی شان در کنار زنانی که با خشونتها و ظلم مواجه اند، ادامه خواهند داد.
دکر افزوده است: "من از مردان افغان میخواهم تا تعهد نمایند که سو رفتار خانوادگی را گزارش دهند، از آزار و اذیت در اماکن عمومی جلوگیری نمایند و اذیت در فضای مجازی را رد کنند. در افغانستان جایی برای خشونت مبتنی بر جنسیت وجود ندارد."
پیش از این، سازمان ملل متحد به مناسبت ۲۵ نومبر روز جهانی محو خشونت علیۀ زنان، از آغاز کمپاین جهانی، ۱۶ روزه به هدف پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران خبر داده و گفته بود که این کمپاین جهانی تا تاریخ دهم دسمبر ادامه خواهد یافت.
این در حالی است که طالبان در بیش از سه سال گذشته که دوباره بر افغانستان حاکم شدهاند، محدودیتهای فزایندهای را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از حق آموزش و کار محروم کردهاند.
کمپاین ۱۶ روزه برای محو خشونتها علیه زنان توسط سازمان ملل متحد در حالی جریان دارد که طالبان در تازهترین اقدام، دروازههای انستیتیوتهای طبی را به روی دختران دانشجو در این کشور مسدود کرده و آنان را از ادامۀ تحصیل محروم کردند.
شماری از رسانهها گزارش داده اند که بختالرحمان شرافت، معین وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، در دیدار با مسوولان انستیتیوتهای طبی کابل گفته است که پس از این، ثبت نام و ادامۀ آموزش دختران در این نهادهای آموزشی ممنوع است.
پس از مسدود شدن مکاتب بالاتر از صنف ششم و دانشگاهها توسط طالبان، دختران و زنان در این نهادهای آموزشی، در رشتههای قابلگی، داروسازی، پروتز دندان، لابراتوار، اکسری، فزیوتراپی و پرستاری مصروف آموزش بودند.
این اقدام طالبان واکنشهای بینالمللی را نیز برانگیخته و شماری از نهادهای مدافع حقوق بشر، ضمن محکوم کردن آن، طالبان را به لغو این تصمیم ترغیب کرده اند.
مقامهای طالبان تا کنون به گونۀ رسمی این تصمیم را که گزارش شده است به دستور ملا هبتالله آخندزاده، رهبر آن گروه، اتخاذ شده است، تایید یا رد نکرد اند.
اما طالبان در ماه سپتمبر ۲۰۲۱ درست یک ماه پس از برگشت مجدد به قدرت در افغانستان، آموزش دختران را در مکاتب متوسطه و لیسه منع کردند و سپس در دسمبر ۲۰۲۲ زنان را از آموزش در دانشگاهها محروم کردند.
گروه