لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: دپلومات ما در قنسولگری افغانستان در استانبول به کار آغاز کرده است


عکس: آرشیف
عکس: آرشیف

وزارت خارجۀ حکومت طالبان می‌گوید که دپلومات این وزارت کارش را به گونۀ رسمی در جنرال قنسولگری افغانستان در استانبول آغاز کرده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی این وزارت روز سه شنبه ۲۸ فبروری (نهم حوت) با فرستادن پیامی به رسانه‌ها گفت که وزارت امور خارجه تلاش می‌کند که در کنار فعالیت‌های دپلوماتیک در نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در دیگر کشورها به گونۀ شفاف برای افغان‌های مقیم خارج خدمات قنسولی ارایه کند.

به گفتۀ معاون سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان، روابط دپلوماتیک با ترکیه برای حکومت این گروه اهمیت ویژه دارد.

در جریان این هفته این دومین نمایندگی سیاسی است که در اختیار طالبان قرار می‌گیرد. روز گذشته سفارت افغانستان در تهران به حکومت طالبان واگذار شد.

وزارت خارجۀ طالبان دیروز گفت که فضل‌محمد حقانی، شارژدافیر جدید این گروه کارش را آغاز کرده و یک تیم هفت نفری دپلومات‌های این گروه نیز به تهران فرستاده شده است که امور سفارت را در کنار حقانی به پیش ببرند.

تحلیلگران می‌گویند که نگرانی‌ها در مورد این که آیا سپردن نمایندگی‌های دپلوماتیک به طالبان، حرکتی به سوی به رسمیت‌شناختن حکومت این گروه خواهد بود، بجا نیست.

میرویس آشفته، مسوول کمیته مطبوعاتی خط سوم به صدای امریکا گفت که به هیچ وجه بحث به رسمیت‌شناختن حکومت سرپرست طالبان مطرح نیست.

او افزود که کشورها شهامتی در این راستا نخواهند داشت، چون تحریم‌های بیشتر جهانی متوجه آنان خواهد شد.

آقای آشفته با اشاره به واگذاری سفارت افغانستان در تهران به طالبان گفت که ایران بنا بر تعاملات پشت پرده، ضدوبندهای با طالبان و منافع مقطعی و خلاف منافع کشورها این اقدام را کرده است.

سید جواد سجادی، استاد پوهنتون گفت اینکه ایران یا سایر کشورها حکومت طالبان را به رسمیت می‌شناسند یا خیر، عملاً نمی‌توان قضاوت زودهنگام کرد، چون به رسمیت شناختن حکومت طالبان وابسته به مولفه‌های مختلف است.

او افزود: "یکی از مولفه‌های تعیین‌کننده نحوۀ تعامل طالبان با قدرت‌های منطقه و قدرت‌های بین‌المللی است و افزون بر آن فکتور دیگر واقعیت‌های متکثر افغانستان است و اینکه آیا واقعاً طالبان به خواسته‌های کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای نسبت به در نظر گرفتن واقعیت‌های افغانستان توجه می‌کند یا خیر این مسایل عملاً در به رسمیت‌شناختن طالبان دخالت دارد."

جامعه جهانی در راس ایالت متحدۀ امریکا کلید بهبود روابط و مشروعیت جهانی حکومت طالبان با جهان را ایجاد حکومت فراگیر، احترام به حقوق زنان به ویژه آموزش و کار آنان و مبارزه با گروه‌های دهشت‌افگن خوانده است.

طالبان در ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند، از آن زمان تا اکنون هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است. اما در حال حاضر بسیاری از سفارت‌های افغانستان، توسط دپلومات‌های حکومت پیشین اداره می‌شوند.

با آنهم، در جریان چند ماه اخیر، چین، پاکستان، روسیه، ترکمنستان و برخی از کشورهای دیگر منطقه دپلومات‌های ادارهٔ سرپرست طالبان را پذیرفته اند.

XS
SM
MD
LG