برنامۀ جهانی غذا ملل متحد از ادامۀ کمکها به نیازمندان در افغانستان خبر داده و گفته است که روزانه برای ۷۰۰هزار کودک دانشآموزش در مکاتب صبحانه فراهم میکند.
این ادارۀ ملل متحد ناوقت روز شنبه ۱۴ دسمبر (۲۵ قوس) با نشر گزارشی گفته است که توزیع غذا به دانشآموزان مکاتب کمک میکند تا آنان به صنوف خود حاضر شده و به درس شان ادامه دهند.
به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا، در حال حاضر، از طریق این برنامه به ۱۵۰هزار کودک پسر و دختر در ۷۰۰ مکتب ابتدایی و ۹۰۰ مرکز آموزشی رسیدگی میکند.
در گزارش آمده است: "دانشآموزان در جریان روز و تفریح نخست شان، غذای مغذی قوی دریافت میکنند و همچنان دختران دانشآموز بستههای روغن نباتی غنیشده دریافت میکنند که به نفع تمام خانواده شان است."
ملل متحد باور دارد که ادامهٔ این کمکها، سبب میشود تا بسیاری از خانوادههای که تمایلی برای ادامهٔ فرستادن دختران شان را به مکاتب ندارند، تشویق شوند تا فرزندان شان را به مکتب بفرستند.
برنامه جهانی غذا، سال گذشته روند توزیع غذا به ویژه روغن نباتی را برای کودکان دانشآموزش در همکاری با بنیاد خیریۀ بیل گیتس و ملیندا گیتس در سراسر افغانستان آغاز کرد که تا کنون ادامه دارد.
ملل متحد با اشاره به یکی از مکاتب ابتدایی به نام "مکتب شهید عبدالجبار" در ولایت ننگرهار گفتۀ است که روزانه برای ۹۰۰ دختر و ۸۰۰ دانشآموز آن، صبحانۀ مغذی توضیح میکند.
بر اساس معلومات ملل متحد، علاوه بر این، برای ۲۰۰ هزار دانشآموز کودک کتابچههای حاوی پیامهای مربوط به واکسیناسیون و خدمات صحی نیز توزیع کرده است.
برنامه جهانی غذا از سالها به اینسو در شماری از ولایات افغانستان برنامهای را برای تهیه صبحانه به کودکان در مکاتب ابتدایی، به ویژه مکاتب دختران، به عملی میکند، اما کاهش کمکهای بینالمللی به سازمان ملل متحد بر این برنامه تاثیر گذاشته است.
نهادهای بشردوستانه در افغانستان میگویند که پس از روی کار آمدن مجدد طالبان، وضعیت اقتصادی این کشور بدتر شده، بیکاری افزایش یافته و کمکهای بینالمللی به این کشور کاهش یافته است.
این در حالی است که در تازه ترین مورد، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که کاهش این کمکها، جان میلیونها افغان را با خطر مواجه خواهد کرد.