شماری از زنان معترض در اسلامآباد، پایتخت پاکستان، در واکنش به حملهٔ گروه داعش در ولایت دایکندی، برنامه اعتراضی برپا کرده و از جامعۀ جهانی به شمول سازمان ملل متحد، خواستند که باید برای توقف "کشتار هدفمند هزارهها" در افغانستان تلاش کنند.
این برنامهای اعتراضی روز یکشنبه ۱۵ سپتمبر (۲۵ سنبله) در یک مکان سربسته برگزار شد و زنان معترض ضمن نشر قطعنامهای، شعارهای " نسلکشی هزارهها متوقف شود"، "ما جنازه بردوش و جهانیان خاموش" و " کشتار هدفمند هزارهها را متوقف کنید" را سر دادند.
در قطعنامه آمده است: "از کشورهای منطقه و جهان میخواهیم که از نفوذ و تاثیرگذار خود استفاده کرده و نگذارند که هزارهها در افغانستان بیش ازین طعمۀ توطیه گروههای افراطی و تروریستی شوند."
این زنان معترض همچنان از جامعۀ جهانی خواستند که بر طالبان فشار بیاورند تا این گروه به ارادۀ مردم احترام گذاشته و زمینۀ "یک حکومت مبتنی بر اراده و خواست مردم را فراهم کنند".
طالبان گفته اند که افراد مسلح پس از چاشت پنجشنبه ۱۲ سپتمبر (۲۲ سنبله) در قریهٔ "قرودال" در مرز میان ولایت غور و دایکندی حد اقل ۱۴ غیرنظامی را به ضرب گلوله کشتند. .
تمامی قربانیان این گلولهباری باشندگان ولسوالی سنگتخت و بندر ولایت دایکندی بودند و آنان زمانی کشته شدند که برای استقبال از زایرین مراسم اربعین به ولایت غور رفته بودند.
این حمله واکنشهای داخلی و خارجی را به دنبال داشت و شماری از کشورها و نهادهای دپلوماتیک، به شمول سازمان ملل متحد و سفارت امریکا برای افغانستان، آنرمحکوم کرد و با بستگان قربانیان ابراز غم شریکی کردند.
در این حال، مریم آروین معروف، رییس جریان موسوم به "جنبش شنبههای ارغوانی" با فرستادن پیامی به صدای امریکا، از عدم توجه جامعۀ بینالمللی به افغانستان انتقاد کرده و گفت که نیاز است تا همه کشورها و نهادهای مدافع حقوق بشر حملات بر هزارهها را محکوم کنند.
معروف افزود: "سازمان ملل متحد به خصوص شورای امنیت و کمیشنرهای عالی حقوق بشر این سازمان باید فوراً تحقیقات مستقلی را درباره این کشتارها و نسلکشی هزارهها و شیعیان آغاز نماید. همچنین، از طریق قطعنامههای الزامآور و اقدامات دپلوماتیک، باید بر طالبان فشار آورده شود تا از تداوم این جنایات جلوگیری شود."
گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت این حملۀ مسلحانه در مرز میان ولایت دایکندی و غور را به دوش گرفت.
شاخهٔ خراسان داعش که ظاهراً رقیب گروه طالبان پنداشته میشود، از چندین سال به اینسو، مسوولیت مرگبارترین حملات بر ضد پیروان اهل تشیع، به ویژه اقلیت قومی هزاره را در افغانستان بر عهده است. این گروه در کشتار اعضای اهل تسنن و سایر اقلیتهای دینی نیز کوتاهی نکرده است.
گروه