مقامهای امریکایی روز چهارشنبه ۱۱ سپتمبر (۲۱ سنبله) در ۲۳مین سالروز حملات تروریستی ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ بر ایالات متحده، به یادبود از قربانیان این حملات که جان حدود ۳۰۰۰ نفر را گرفت، مراسمی را برگزار کردند.
بل روجیو، کارشناس امور دهشت افگنی در نهاد دفاع از دموکراسی ها در واشنگتن می گوید امریکا در مبارزه علیه شبکه القاعده و گروه داعش ناکام شده است بخاطریکه پس از ۲۳ سال از حملات یازدهم سپتمبر، القاعده باردیگر در خاک افغانستان پناهگاه های امن ساخته است.
بیست و سه سال پس از حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱، برخی از تحلیلگران می گویند که افغانستان با یک وضعیت پیچیدهٔ امنیتی دست و پنجه نرم می کند و برای رسیدگی به این وضعیت و جلوگیری از تکرار حملات مشابه، باید هماهنگی لازم میان کشورهای جهان، به شمول تعامل با طالبان، به میان بیاید.
صدر اعظم حکومت موقت پاکستان، حکومت طالبان را سرپرست خوانده و میگوید که حکومت این گروه قانونی نیست.
شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان که متشکل از رهبران مخالف طالبان است، میگوید که عدم تغییر موضع جهان در برابر طالبان، ممکن سبب بروز حوادث خطرناکتری نسبت به ۱۱ سپتمبر در جهان شود.
مسوول بخش زنان در دیدبان حقوق بشر خواستار ایجاد یک میکانیزم جدید پاسخگویی برای نقض حقوق بشر در افغانستان، از سوی شورای حقوق بشر ملل متحد ایجاد شود.
جاناتن شرودن، ریيس برنامه های مقابله با تهدیدها و آزمون ها در مرکز تحلیل قوای بحری ایالات متحدهٔ امریکا، می گوید که با آنکه در بیش از دو دههٔ اخیر حملهٔ مشابه به حملات تروریستی سال ۲۰۰۱ تکرار نشده است، اما به گفتهٔ وی تلاشها برای از بین بردن تهدید وسیع گروههای تروریستی، ناکام بوده است.
نظامیان امریکایی در مورد چگونگی پایان جنگ ایالات متحده در افغانستان دیدگاههای متفاوتی دارند.
امریکاییها ۲۲ سال پس از حملات دهشت افگنی ۱۱ سپتمبر ۲۰۱۱ بر ایالات متحده که منجر به کشته شدن نزدیک به ۳۰۰۰ نفر شد، طی مراسمی از قربانیان این رویداد یادبود به عمل میآورند.
با گذشت ۲۲ سال از حمله تروریستی شبکه القاعده بر ایالات متحده، طالبان بار دیگر بر افغانستان مسلط شده اند و نگرانیهایی از حضور و فعالیت گروههای تندرو چون القاعده در افغانستان زیر سلطهٔ طالبان وجود دارد.
امان الله حیدر زاد، شاهد عینی حملات یازده سپتمبر ۲۰۰۱ در نیویارک ایالات متحدهٔ امریکا، چشم دیدش را از حادثه آن روز بازگو کرده و میگوید که با تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان او باردیگر نگران رشد دهشت افگنی در آن کشور است.
فرانک مککنزی، فرمانده پیشین قوماندانی مرکزی قوای امریکایی (سنتکام) که روند خروج نظامیان امریکایی را از افغانستان نظارت میکرد، گفته است که بابت تصمیمگیریها در مورد خروج از افغانستان "پشیمانیهای زیادی" دارد.
ادامۀ مطلب