فرانک مککنزی، فرمانده پیشین قوماندانی مرکزی قوای امریکایی (سنتکام) که روند خروج نظامیان امریکایی را از افغانستان نظارت میکرد، گفته است که بابت تصمیمگیریها در مورد خروج از افغانستان "پشیمانیهای زیادی" دارد.
حملات دهشتافگنی ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ بر ایالات متحده که منجر به کشته شدن کم و بیش ۳۰۰۰ نفر شد، سرآغاز تهاجم نظامی به رهبری ایالات متحده بر افغانستان بود که دو دهه به طول انجامید. مرور کوتاه بر این حملات مرگبار و پیامدهای آن را در اینجا دنبال کنید.
مقامات ایالت نیویارک، امروز شنبه نهم سپتمبر (۱۸ سنبله) گفتند که ۲۲ سال پس از حملات یازدهم سپتمبر بر برج های تجارت جهانی در نیویارک، بقایای جسد دو تن دیگر از قربانیان این حملات توسط تجزیه و تحلیل "دی ان ای" شناسایی شده است.
وزارت امور خارجه پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست تا حملات تروریستی به این کشور را از خاک افغانستان متوقف کند و به مسوولیتهایش در این زمینه عمل کند.
بر اساس توافقات پیش از محاکمه که اکنون مورد بررسی قرار دارد، طراح مظنون حملات ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ در ایالات متحده و همدستانش هیچ زمانی با مجازات مرگ مواجه نخواهند شد.
محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع حکومت طالبان گفته است که کسی نباید افغانها و حکومت طالبان را به خاطر ناتوانی در جلوگیری از حوادث امنیتی در سرزمین خود سرزنش کند.
جم ریش، عضو کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنا ایالات متحده میگوید که دو سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این کشور یک بار دیگر به پناهگاه امن دهشت افگنان مبدل شده است.
رییس کمیتهٔ امور خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده گفته است که افتادن پولهای مالیه دهندگان به جیب طالبان قابل نکوهش است.
متفش ویژۀ ایالات متحده در امور بازسازی افغانستان (سیگار) گفته است که بانک مرکزی افغانستان فاقد استقلالیت از حکومت طالبان بوده و برای جلوگیری از پولشویی و تمویل تروریزم تدابیر کافی روی دست ندارد.
حکومت طالبان در واکنش به گزارش شورای امنیت ملل متحد گفته است که هنوز ادعا حضور گروههای مختلف، به شمول القاعده، در افغانستان ثابت نشده است.
براین مست، قانونگذار جمهوریخواه در مجلس نماینده گان ایالات متحده می گوید که امریکا با طالبان همکاری زیاد ندارد و اگر طالبان دشمن است وداعش را سرکوب می کند در آن صورت آن گروه دوست ما شده نمی تواند.
ادامۀ مطلب